Eikä me olla veljeksiä

dsc_1502 Tags: cbr1000f, gsx1100F, honda, moottoripyörä, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, suzuki

Geocache GCPNG1 – Kimolan kanava

http://coord.info/GCPNG1

dsc_1509 Tags: geokätkö, geokätköily, gsx1100F, kanava, kimmola, moottoripyörä, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, Reissussa, suzuki

Geocache GC4MJAN – Marttilan Majakka
Geocache GC4MJAN – Marttilan Majakka

Originally uploaded by nieppi


coord.info/GC4MJAN
Oli muutama kunta Lahden kupeessa geokätkäkartassa punaisella, ei o enää

Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

Tags: geokätkö, geokätköily, gsx1100F, kärkölä, moottoripyörä, Reissussa, Sony Xperia Z3+, suzuki, talo

Geocache GC4YV9X – Rådkilabron

http://coord.info/GC4YV9X

img_0417 Tags: Canon S100, degerby, geokätkö, geokätköily, gsx1100F, joki, moottoripyörä, pelto, silta, suzuki

Kaksi vanhaa varista

img_0414 Tags: Canon S100, degerby, gsx1100F, lentokone, moottoripyörä, suzuki

Viikonkuva 31/2015

2015_31 Tags: asema, bmw, juna-asema, moottoripyörä, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, r100gs, rakennus, selki, sivuvaunu, Viikonkuvat

Geocache GC50MDV – Asuinpaikka
Geocache GC50MDV – Asuinpaikka

Originally uploaded by nieppi


coord.info/GC50MDV
Hauskoista paikoista näitä Kätköjä löytyy

Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

Tags: Axel, bmw, geokätkö, geokätköily, lohja, moottoripyörä, r100gs, Reissussa, sivuvaunu, Sony Xperia Z3+, Urban Exploring

Geocache GC5N8EZ – Immula 1: Kurjenmäki
Geocache GC5N8EZ – Immula 1: Kurjenmäki

Originally uploaded by nieppi


coord.info/GC5N8EZ
Pikku-Aa löysi kätkön

Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

Tags: Axel, bmw, geokätkö, geokätköily, lohja, moottoripyörä, r100gs, Reissussa, sivuvaunu, Sony Xperia Z3+

Kätköilemässä
Kätköilemässä

Originally uploaded by nieppi


Lähetetty Sony Xperia™ ‑älypuhelimestani

Tags: Axel, bmw, geokätkö, geokätköily, klaukkala, moottoripyörä, r100gs, Reissussa, sivuvaunu, Sony Xperia Z3+

Geocache GC14MEY – Railway Station of Selki

http://coord.info/GC14MEY

Ei kauheen tehokasta ollu meidän kätköily tänään. 300 km ja 3 kätköä 😉

dsc_1499 Tags: Axel, geokätkö, geokätköily, linja-auto, matkailuauto, metsäauto, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, Reissussa, romuauto, selki, Urban Exploring

Viikon loma Norjassa

Koska etelänorjan vierailustani oli kulunut jo kolmekymmentävuotta niin oli korkeaaika vierailla etelänorjassa.
Pekka ilmottautu mukaanlähtijäks ja sehän sopi vallan mainiosti, sil oon Pekan kans reissannu ennenki ja hienosti on menny.

Sovittiin rehvit kasvihuoneilmiöön josta ajeltiin peräkkäin Turkuun kohti laivarantaa.
Matkalla tilattiin kaffet Mikolta jolla olikin pannu kuumana kun saavuimme turkuun. Ulkomaille kun lähtee niin on hyvä menneä turunkautta niin saa pehmeen laskeutumisen ulkomaille menoon kun Turussakaan ei saa tolkkua ihmisten puheesta.

Laivalle päästyä käytiin vetäsemäs rekkamiesten lihapulla-ateriat naamariin ja iltakaljat jonka jälkeen mentiinkin maate. Tuhkolmaan saavuttiinkin aamuvarhain ja saatiin ajelle Tukholman läpi rauhas ennen aamuruuhkia. Ruottin läpi ajamisesta en muista mitää E18 on tylsää hyväkuntoista tietä jonka voi huoletta ajella puolinukuksis läpi.

Ensimmäinen yöpaikka matkal löydettiin pienen joenvarrelta jossa Pekka valmistikin maittavan aterian joka maistuikin pitkän päivän jälkeen oikein hyvälle. Palanpainikkeena oli laivalta mukaan tarttunutta punaviiniä.

Seuraava aamu alkoi aurinkoisena ja läksimme ajelemaan kohti Lysebotnea. tie olikin todellista motoristin unelmaa välillä merenpinnantasolla ja välistä noustiin yli kilometriin ja ajeltiin lumikinosten välissä, siis aivan mahtavaa! Lysebotneen laskeutuminen olikin sitten varsinaista tsäkkäräkkää ja sillä tiellä saikin kanttailla ihan kokorahalla.

Lysebotnessa totesimme että tämä onkin umpiperä eli täältä ai pääse ajamalla mihinkään. Huolellinen esivalmistelu reitinsuhteen tuotti siis jälleen yllätyksen. Eli tökättiin sormi kartalle ja todettiin että mennään tonne, ei sitten kuitenkaan jaksettu katsoa että pääseekö sieltä eteenpäin 😉

Lysebotnesta ajeltiin sit takaisin samoja mahtavia tsäkkäräkkäteitä joita sinne saavuimmekin.
Just ku rupes tsäkkäräkkä helpottaan ni mulla rupes etupyörä vipottaan, joten eiku tiensivuun tutkimaan tilannetta. Hitto eestä oli laakeri ulkostanu kuulat pitkin Norjalaista perinnemaisemaa. Koska olin särkeny oman puhelimeni jo aikasemmin ni Pekka sai ruveta soittelee läheisiin prätkäliikkeisiin, Pikainen soittokierros osoitti et laakeria ei olis saatavilla ja kaikki liikkeet meni jo tältpäivält kii.

Onneks lähelt löyty vuokrattava mökki tai siis talo jonka saimme todella edukkaaseen hintaan itsellemme tukikohdaksi parikspäiväks. Seuraavana aamuna otin suzukin etusen Pekan jammun tarakalle ja suhasin Bryneen jossa oli mukavan tuntuinen mopopaja. Liikkeen pitäjän soittokierros osoitti että laakerin saisi vasta huomiseksi ja koska nyt oli perjantai niin hän lupasi tulla lauantaina vielä asentamaankin sen laakerin. Todella hienoa!

Jätin suzukin vanteen Bryneen ja ajoun jammulla takas meidän mökille, missä Pekka olikin jo kunnon pikkuvaimon tapaan tehnyt ruuan valmiiksi. Toki tilannetta hieman synkensi se että Pekka pisti minut taas tiskaamaan.

Safkan jälkeen läksimme Pekan jammulla ajelemaan kohti Preikkestolenia. Preikestolen olikin todella mahtava paikka ja näköalat olivat todella upeet, kyllä kannatti se neljänkilometrin kävely ylöspäin pitkin kivikkoa.
Preikestolenilta löyty yks geokätkökin vaik ei mul ollu enää edes gepsiä millä ettiä 😉

Lauantai aamuna läksin ajelemaan jammulla pienes vesisatees kohti Bryneä hakemaan suzukin etusta takas.
Asennusten ja mökin luovutuksen jälkeen läksimme ajelemaan kohti etelää, sillä säätiedotuksen mukaan eteläs tuulee ja keskinorjas sataa. Totuus oli kuitenkin toinen sillä eteläs sekä tuuli että sato ja satokin ihan perkeleesti. Täs vaihees olinkin jo huomannu et mun takarengas on sateel liukkaampi ku suomen mieshiihtäjien sukset. Oli siin sitte ajamista norjalaisel ykskaistasel tsäkkäräkkätiel keskellä monsuunia ja saatanallista tuulta, just ku luulin ettei asiat enää huonommin vois olla ni näin tienreunas liikennemerkin joka kerto et tie on märkänä liukas. Perkele tais livetä suupielest. No oli siin se hyväpuoli et ku ajelee pintakaaasul pelkopersees et millo putoo rotkoon ni suzukin kulutus tippu melko pieneks eli kahdenkymmenen litran tankil pääsi 450 kilometriä ja se on pitkä matka tsäkkäräkäl keskel monsuunia hyvin öljytyl tiel.

Pitkän sateisen päivän kälkee päädyttiin jollekki pienelle karavan alueelle yöks joho laitettii pienet telttamme hirmusten isojen matkailuautojen väliin. Sunnuntai aamul päätettii et nyt lähetää Järvaan heittää fribaa kert Norjas sataa kokoajan. Eikä siin mitää E18 tie Kristiansandist pohjoseen on tylsää tietä joten matka eteni verkkasesti. Ku päästii ruotsinpuolelle ni pysähdyttii keittään kaffet pienelle uimarannalle. kaffien jälkee jatkettii matkaa aina yhtä tylsää E18:sta pitkin kunnes hieman ennen Karlstadia kesken mettätaipaleen Pekka yllättäen ajo tiensivuun. Hetken tutkittiin tilannetta ja huomattiin et perskeles nyt oli jammun takalaakeri levinny pitkin tietä. Eikun mopot mettään pitkin pientä metsäkonejälkeä ja leiri pystyyn, sillä nyt sunnuntaina ei olisi enään mitään tehtävissä paitti tuhota yks punkkupullo keskel ruotsalaista mettää 😉

Maanantai aamuna meillä oli jo valmis toimintatapamalli, eli Pekka läks suzukilla viemään jammun vannetta Karlstadiin laakerin vaihtoon ja minä jäin pitämään leiriä pystyssä. No nyt koitti minulle aika suorittaa eräänlainen hiljaisuuden retriitti keskel ruotsalaista mettää. Noin kolmen minuutin jälkeen alkoi hiljaisuus ja mietiskely ahdistaa joten päätin heitellä hieman itsekseni fribaa jota jaksoin tehdä noin viisi minuuttia, söin neljä mustikkaa jonka jälkeen kyllästyin siihenkin. Päätin letittää parran uudelleeen aikanikuluksi jolloin tapahtui jotain todella järkyttävää! Taisin jopa sanoa itsekseni ääneen että nyt mä oon niin kusessa! Nimittäin kuminauha katkesi kun koitin laittaa sitä letinpäähään, olin siis niin kusessa keskellä ruotsalaista metsää parta avoimena, onneks sain tehtyä solmun ja selvitettyä tuon hermoja kutkuttavan kriisin. Tuon kovan kriisin jälkeen olinkin jo ansainnut kunnon päikkärit sillä olinhan ollut jo yksin lähes 10 minuuttia. En kerennyt kunnolla edes nukahtaa kun Pekka jo tulikin takaisin uusittujen laakereidensa kanssa.
Leiri kasaan ja baanalle kohti tukholmaa. Matka oli tyldähköä ajamista tylsällä tiellä mitä nyt pienoinen ukkosmyrsky toi hieman vaihtelua tylsyyteen, onneks juuri ukkosmyrskyn alkessa näin jälleen liikennemerkin joka varoitti sateella liukkaasta tiestä ni ei tarvinnu taaskaan ajaa mitenkää rennosti.

Lopulta saavuimme Grislehamniin hyvissä ajoin että kerkesimme syödä pizzat ennen kun laivamme lähtisi kohti Eckeröä. Eckeröstä ajelimme yötämyöten Hummelvikkeniin jossa seuraava laivakyyti odottelikin meitä. Laiva tosin lähtisi vasta aamul kuudelta joten mentii sinne laivan salonkiin sohville maate. Tiistai meniki sit parin lossin jälkee kotia ajellessa. eli yhteenvetona vois sanoa et aika menee nopiaan ku on kivaa!

Tässä viel muutama kuva reissulta

Tags: 660, Canon S100, gsx1100F, lumi, luonnon ihmeet, lysebotn, maisema, Mikälie höpinä, moottoripyörä, norja, pekka, preikestolen, Reissussa, retkeily, suzuki, tenere, vuono, yamaha

Viikonkuva 30/2015

2015_30 Tags: Canon S100, lysebotn, lysefjord, maisema, preikestolen, Viikonkuvat, vuono

Preikestolen

Nyt ei jææty murehtimaa. Kævin aamulla Pekan mopolla Stavangerissa etsiskelemæssæ laakeria ja lopulta sellaisen myøs løysin. Siis huomenna saan laakerin ja yks paja lupas sen vielæ homenna vaihtaa vaik on lauantai. Onneks oli taas hyvæ hankkija læhettyvillæ 😉

Pæivæl læhettii kæymææn Pekan mpolla Prekesolenissa. Aivan mahtava paikka, 4 kilometriæ kævelyæ parkkikselta perkeleellistæ kivikkoa ja ylæmækeen, mut kannatti mennæ sillæ nækymæt oli mahtavia.

Kaikille moottoripyøræileville lajitovereille vinkiksi ettæ jos tuntuu hyvæltæ idealta kævellæ prætkæsaappaissa Preikestolenille ni ælkææ!

Mut huomenna matka toivottavasti jatkuu.

Preikestolen

Løyty sieltæ yksi geokætkøkin vaikka ei ollut gepsiæ mukana.

Tags: Canon S100, geokätkö, kallio, luonnon ihmeet, maisema, maisema, norja, preikestolen, Reissussa

Nonni ;(

Ajeltu aivan mahtavia reittejæ kuumaisemaa ptkin Lysebotniin joka olikin umpiperæ. Saimme ajela takaisin uudellee mahtavisa maisemissa. Nyt menisuzukista etupyøræn laakeri ja koitetaan huomenna selvittææ mistæ saa uuden tilalle. Ei ole huolia on punaviiniæ ja lampaita seurana. Eikæ puhelin hæiritse sillæ sekin meni rikki

No perkele ;( Tags: Canon S100, gsx1100F, norja, Reissussa, suzuki

Mopo on pakattu

Pikkasen joutu kyl antaa periks noitten matkatavaroiden suhteen. Teltta vaihtu pienempään, retkijakkara jää kotiin eikä retki vuoteellekkaan ole tilaa. Grilli ja hiilupussikin piti jättää pois kyykdistä, mut periaattees kaikki tarpeellinen on mukana. Makuualusta tulee viel rullalle tuoho takalaukun päälle. Kameran joudun kans jättään kotiin eli reissaan tälkertaa pelkän pokkarin kans. Myönnettäköön et kun reissaa beemeril ni ei tartte tehä kompromisseja mukaan otettavien tavaroiden suhteen.

Mopo lastattu matka voi alkaa

Onkin mukava lähtä pitkäst aikaa etelänorjaan. Olin etelänorjas viimeks kaheskytluvun puolvälis Stuuban kanssa, eli onki jo aika käydä uudestaa

Tags: gsx1100F, Mikälie höpinä, moottoripyörä, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, suzuki

Viikonkuva 29/2015

2015_29 Tags: autiotalo, inkoo, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, tuoli, Viikonkuvat

Terapiaa

Kävin tsykoterapiassa, eli laitoin progressiivistarokkia soimaan kypärään melko kovalle ja läksin suzukilla ajelemaan hirmuseen vesisateeseen ja ukkoseen Karjaan takamaille mukavia mutkasia hiekkateitä.
Hitto et teki hyvää! Huomenna taas jaksan olla ilonen perheenisi.

Samal huomasin et kylläpäs suzuki kulkee pienel bensamääräl nyt kun kaasarit on putsattu ja laitettu uudet neulaventttiilit. Nyt ei suzuki kuluttanu enää ku 20 litraa tankillisella, mahtavaa! Samal toi reissu oli eräänlaine korkeanpaikanleiri ens viikol starttaavaan Norjan matkaan. Oon lähös Pekka “Peterhansel” Sipolan kans tiistain liikkeelle ja Pekka lähtee Tenerellä ni mun oli pakko vähä treenata tuota hiekal ajamista. Ja mikä oliskaa parempaa treeniä Norjanreissuavarten ku ajella hiekkateitä helvetillises vesisatees 😉
No entiä opinko mitään, mut nyt ei enää kokoaikaa pelota ku osaan olla välil silmätkii!

img_0176 Tags: Canon S100, gsx1100F, hiekkatie, Mikälie höpinä, moottoripyörä, mustio, suzuki, tie

Kätköilyreissu

Ajeltiin jälleen Pikku-Aa:n kansssa etsimässä kätköjä. >Kätköjä löydettiinkin hienojen teiden varsilta

img_0153 Tags: bmw, Canon S100, geokätkö, moottoripyörä, nuuksio, r100gs, sivuvaunu, sputnik, windjammer

Shell

Tää päivä onki vietetty Pikku-Aa:n kans ajellen. Välil sato vettä, mut enemmän paito aurinko ja kivaa oli.
Tämä on Paippisten Shell jossa ennen oli mottorikahvila.

img_0140 Tags: Axel, bmw, Canon S100, Mikälie höpinä, moottorikahvila, moottoripyörä, paippinen, r100gs, shell, sivuvaunu, sputnik

Ongelle

Pikku-A kinuu et pitäs lähtee ongelle, mut mitä hittoo me tehää jos saahaa kala?

dsc_1440 Tags: kala, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, onki, patsas, veistos

Viikonkuva 28/2015

2015_28 Tags: Axel, järvi, kansallismaisema, koli, lieksa, luonnon ihmeet, maisema, Nikkor 20mm F4, Nikon D700, pielinen, Reissussa, Viikonkuvat

Geocache GC33RD5 – Patsaspuisto

http://coord.info/GC33RD5

Tänää ajettii Lappeenrannasta Joensuuhu ja kerättii matkalla monta kätköä. Huomisesta ei viel tiedetä mihi mennää

dsc_0511-2 Tags: Axel, geokätkö, geokätköily, parikkala, patsas, Sony Xperia z

Geocache GC49ZH1 – Hiilivoimaa, hiilivoimaa

http://coord.info/GC49ZH1

dsc_0506-2 Tags: geokätkö, geokätköily, gsx1100F, hiilivoimala, moottoripyörä, silta, Sony Xperia z, suzuki, voimala

Viikonkuva 27/2015

2015_27 Tags: humaljärvi, järvi, maisema, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, soutuvene, vene, Viikonkuvat

Kaasareiden putsaus

Tänää pistin putsaten suzukin kaasarit. Vaihdoin samal niihi uudet reparatkitit jotka tilasin eebaysta.
Jälleen mul oli innokas pikku apuri purkuvaihees mukana. Tosin sit ku rupesin aukoo kaasareita ni hätistelin liikainnokkaan apurin kauemmas.

dsc_0500-2

Kaasarit oli täynnä tollasta punasta pölyä, ihanko tuolla olis ajettu saharassa kun kaasarit oli täynnä punasta hiekkaa. No nyt on kaasarit putsattu ja kone käy hienosti

dsc_0504

Tuollaset reparatkitit tilasin eebaysta

57 Tags: gsx1100F, kaasari, kaasutin, moottoripyörä, Sony Xperia z, suzuki

Geocache GC409E – Kukkula

http://coord.info/GC409E

No nyt oli meillä Pikku-Aa:n kanssa kävelemistä tälle kätkölle. Matkaa oli 426 askelmaa noissa portaissa.
‘Jaana juoksenteli eestaas noi portaita silläaikaa ku me pikku-Aa:n kanssa etittii kätköä

dsc_1394 Tags: Axel, geokätkö, geokätköily, maisema, malminkartano, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, portaat

Maaseutukierroksella

Kävin tänää vähä ulkoiluttamas beemeriä, nyt kun siin on uudet renkaatki ni voi taas huoletta ajella miettimättä renkaita.
Yllättävän paljo löytyy noita hylättyjä tyhjillää olevia tajola ihan lähelt tät ruuhkasuomee

dsc_1381 Tags: autiotalo, bmw, moottoripyörä, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, r100gs, sivuvaunu, Urban Exploring, windjammer

Geocache GC495BC – Kastlähde

http://coord.info/GC495BC

dsc_1383 Tags: geokätkö, geokätköily, kirkko, muistomerkki, NIKKOR AF-S 50/1.4G, Nikon D700, risti, virkkala

Taaksekki uus rengas

Nyt vaihettii beemeriin taaksekkin uusi rengas. Tälläkertaa en tumpuloinu ite rengasraudoilla vaa turvauduttii rengasliikkeen apuun. Takana kun on auton vanne ja niis on renkaat niin kovasti kiinni ni en jaksanu ees yrittää ite.

Toisaalta asennushommat oli helppoja kun oli tälkertaa mukana innokas appari, ei tarvinnu mun ite kaikkee tehä.

dsc_0497-2
Taakse tuli tälkertaa ihaka oikee halpisrengas eli TOYO 310 155/80R15 82S

Tags: 155/80R15 82S, autonrengas, Axel, bmw, moottoripyörä, Pimp my Beemer, r100gs, rengas, Sony Xperia z, takarengas, toyo 310

Vissii ajanu liian pikkase

Menin tänää vaihtaa Suzukiin mittarivaijeria ja sitä vaijerin alapään vaihdetta, kun huomasin et kiipeilee jo etanatki moponpäälle ku sil on niin vähä ajettu.

dsc_0486-2

No nyt on taas Susukisssakin toimiva nopeusmittari eikä sil tullu ajettua ilman mittaria ku ehkä tuhannen kilometriä

Tags: etana, gsx1100F, Mikälie höpinä, moottoripyörä, Sony Xperia z, suzuki