Elämästä, maailmankaikkeudesta sekä muusta sellaisesta

39 vastausta artikkeliin “Elämästä, maailmankaikkeudesta sekä muusta sellaisesta”

 1. Hei!

  Olisin kysynyt valkoisesta autio talosta. Missähän päin noin suurinpiirten Suomessa sijaitsee? Etsin vanhaa taloa missä säilynyt menneen maailman tunnelma..

 2. Kyllä kyselin. Huh, on juuri sellainen kun olen haaveillut! Jos voisin meilillä saada sinun puh tai voisin lähettää oman puh numeron niin voisin kysellä enenmmän ja kertoa omasta taloprojektista. En tiedä näkyykö sinulle minun meili kun sen tuohon ylälokeroon kirjoitin?

 3. Terveiset talvisesta Kuopiosta…
  mitäs sinne uppariin kuuluu, iiri löyti tän sivun ja aattelin heti laettoo viestii
  kun myö tullaan sinne päen pittää tulla morjestammaan
  kerro tutuille terkkuja
  t timppa

 4. Moro,

  mulla on sun taakkaliinan toinen puolikas tallessa.
  Kiitos vaan lainasta. Minne voi palauttaa vai ootetaanko ens vuoden pystäriä?

  sami

 5. Moi,
  Upeat kuvat Pystymettästä. Minulla on motskarikavereita Australiassa, joista yksi haluaisi lainata muutaman kuvan mp-keskustelufoorumilleen (mainiten sinut kuvien omistajana, tietty). Sopisiko tämä?
  Terkut,
  Valtteri (MZ ETS250 -72 yms)

 6. Sami. Mä ostin eile Rydeltä Bemarin ja jos nyt ostan viel tuon CX:n ni saattaa kotona ilmapiiri muuttua melko viileeks 😉

 7. Hei.
  Saisinko lainata Lappetelän Pystymettän kuvia MP 69 kerholehteen Motoristiin? Kerho oli tapahtuman järjestäjä. Olen toimittanut tuota kerholehteä. En päässyt paikalle kun oli paha keli ja matkaakin reippaasti täältä Jämsästä. Muuta kautta ei ole tiedossa kuvia. Aitoa mettäläistunnelmaa paikalla oli kuvista päätellen. Hieno kuvasarja.

 8. Terve. Kysyisin mitä kuuluu, muttei tarvitse kun luin näitä sivuja. Varsinkin Afrikka -osuus oli hauska.

 9. Moi. Olit viikonkuva 45/11 kuvannut bussin. Laitoit mulle sijaintitiedon joskus, saisinko uudestaan kun hävitin. -Jaku

 10. Saanko käyttää paria sun ottamaa valokuvaa mallina kun maalaan akvarellejä ? Olet ottanut upeita kuvia 😊

 11. hei! mista voi tilata moottoripyoran apurunko pyora on bmw r80 st ja ostaa sopivan sivuvaunun.

 12. Luultavasti Suomesta ei löydy mistään valmista apurunkoa. Mutta tuolla on melko hyviä kuvia millainen se on http://www.steves-workshop.co.uk/vehicles/bmw/sidecar/sidecarattach/sidecarattach.html
  Se pitää teettää jossain metallipajassa tai jollakin kuka sellaisen osaa tehdäSivuvaunuja löytyy satunnaisesti esimerkiksi torista https://www.tori.fi//li?ca=18&q=sivuvaunu&w=3&cg=2070

  Itse rakentelin apurungon pahvimallin avulla. Siitä tosin ei tullut niin hieno kuin tuossa ekassa linkissä oleva apurunko http://www.nieppi.com/n/tag/apurunko/

  Lisäksi jos olet facebookissa niin asiaa kannattaa tiedustella tuolta ryhmästä https://www.facebook.com/groups/494196933999447/

 13. Mikä on tuo jäljitinlaite ja systeemi, josta tuloksena saa tuollaiset tarkat reittitiedot jälkikäteen?

 14. Kiitos tiedosta, mutta minulla kun on TomTom Rider 400, niin yritin selvittää asiaa sen manuaalista. Tietoni ja taitoni eivät kuitenkaan riitä asian hoksaamiseen, joten laitoin kysymykset Kurapyöräilijöiden sivulle ja mp.org-sivulle, siellä Tyre to Travel -ketjun alle. Kukaan ei kuitenkaan ole tähän mennessä vastannut. Kysymys kuului:
  ”Millainen on proseduuri tai mitä appseja tms. nyt sitten tarvitaan, että TomTom Rider 400:een ajettaessa tallennetun reitin saa siirrettyä tietokoneelle karttapohjineen (tai jollekin muulle karttapohjalle) ja siis tietokoneen isolle näytölle tarkasteltavaksi yksityiskohdissaan (että missä tulikaan ajeltua) ja edelleen tallennettua ja tarvittaessa printattua?”
  Aiemmin sain kyllä siirrettyä Tyressä luodut reittisuunnitelmat TomTomiin, mutta itse asiassa harvat etapit ovat käytännöllisempiä tähdätä, mutta silloin haluaisi piirroksen, mikä näyttäisi missä tulikaan ajeltua etappien välillä.

 15. Moi!
  Mulla ei ole omitään käsitystä tuosta Tomtomista eikä Tyrestä kun en ole kumpaakaan ikinä käyttänyt. Mutta luulisin että työnkulku on melko samanlainen kuin Garminissa eli siirretään jälki Tomtomista Tyreen jossa valitaan haluttu jälki ja tallennetaan GXP muodossa. Tämän jälkeen avataan Googlemapsissa oma karttasivu ja importataan äsken tallennettu jälki sinne. Nyt jälki löytyy Googlemapsista josta sen voi vaikka tulostaa

 16. Kiitos neuvoista, joilla pääsin askeleen eteenpäin. Vanha Tyre ei olekaan enää käytettävissä eli pitää sitä selvitellä erikseen.
  Muistikorttia minulla ei ollutkaan TomTomissa, joten kävin sellaisen ostamassa, mukana tuli omaan PC:hen sopiva suurentava adapteri. Nyt osaan TomTomista ladata gpx-tiedoston muistikortille ja muistikortilta edelleen PC:lle.
  Sitten tuli tehtyä sellainen juttu, että kun resurssienhallinta kysyi, että millä sovelluksella tiedosto avataan, niin tuli vahingossa täpättyä Internet Exploresin kuvaketta, kun osoitin oli sen päällä. Eli nyt järjestelmä yrittää lähtökohtaisesti avata gpx-tiedoston sillä. Yritin perua Asetuksien Sovelluksista koko asian, mutta ei se onnistu, kun ei ole osoittaa mitään muuta käyttökelpoista tilalle.
  Aikani selaatuani joltakin sivustolta putkahti linkki FB:n Maastokartta – Suomi -sivustolle, jossa 6. heinäkuuta 2015 on laitettu seuraavaa:
  Vinkki: GPX-reittejä saa tuotua maastokarttaan esim. lähettämällä GPX-tiedoston sähköpostilla itselleen ja ”täppäämällä” liitettä, jolloin avautuu valikko, josta voi avata tiedoston Maastokartassa. Maastokartta kysyy sitten ”Haluatko lisätä GPX-tiedoston sisällön kirjastoosi?” Vastaamalla ”Kyllä” reitti tallentuu ja on normaalisti hallittavissa reitinhallinassa.
  No, ei tämä minulla nyt noin toimi, sillä klikattaessa sähköpostin ko. liiitetiedostoa se tietenkin aukeaa IE:hen ja näyttää satoja jos ei tunhansia rivejä jotain koodia. Tässä sitä nyt ollaan ja ihmetellään.

 17. Nyt on päästy eteenpäin siltä osin, että sain gpx-tiedoston siirrettyä TomTom MyDrive Route Planneriin sen kartalle. TT:n oma karttapohja ei näytä kuitenkaan sisältävän pieniä metsäteitä eikä polkuja, joita pitkin toisinaan tulee retkeiltyä Transalpilla, eivätkä sen metsänrajat tai merenrannat ole ollenkaan todellisen mukaisia, vaan enemmänkin pitkähköjä suoria viivoja. Eli kyllä pitäisi saada reitti tarkalle pohjalle.

 18. Kiitos Nieppi, nyt vasta ymmärsin täysin ohjeesi, joka sisältää sen, että pitää kirjautua Googleen ja sitten avata oma karttasivu tätä operaatiota varten. Ja kiitos Jari vinkkivideoista. Nyt sain ajetun ja tallennetun reitin gpx-tiedot siirrettyä Google Mapsiin, joka sisältää huomattavasti tarkemman karttapohjan kuin TomTomin oma. Nyt saan myös tulostettua pdf:t ajetuista reiteistä. Monet kiitokset!
  JK. Nieppi, mitä tarkoittaa ”IslBG” joissakin valokuvissasi? Ne ovat todella mielenkiintoisia, toiset sisältävät mainioita oivalluksia ja toiset hienoa huumoria.

 19. Viimeisellä lauseella tarkoitan tietysti valokuviasi yleensä enkä vain noita, joissa on tuo merkintä.

 20. Kiitoksia. Tuo merkintä on tullut noihin kuviin filmiskannerista jolla negat on skannattu. Tuohon olisi voinut ohjelmoida tilalle vaikka Copyright merkinnän, eli se on skannerin lisäämä metatieto kuvissa ja olen laiskuuttani jättänyt sen näkyviin kun se olisi pitänyt joka kuvasta erikseen poistaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *