Elämästä, maailmankaikkeudesta sekä muusta sellaisesta

No tags for this post.

39 Responses to Elämästä, maailmankaikkeudesta sekä muusta sellaisesta

 1. http://www.hs.fi/viesti/autokuvat

  Voisin joskus kuvata Hesariin tuota sun prätkää. On niin hieno peli. t Kimmo.taskinen@hs.fi

 2. nieppi says:

  Tottakai kyllähän se passaa

 3. Taisto Oksanen says:

  Moi,sulla hienoja kuvia-kiitos ja kesää!
  Taisto

 4. nieppi says:

  Kiitos Taisto. Ja oikein lämmintä kesää sinullekkin.

 5. Katariina says:

  Hei!

  Olisin kysynyt valkoisesta autio talosta. Missähän päin noin suurinpiirten Suomessa sijaitsee? Etsin vanhaa taloa missä säilynyt menneen maailman tunnelma..

 6. nieppi says:

  Katariina, kyselitkö tämän talon perään

  Tuolla sitä jo joku muukin kyseli
  http://www.nieppi.com/n/?p=3144

 7. Katariina says:

  Kyllä kyselin. Huh, on juuri sellainen kun olen haaveillut! Jos voisin meilillä saada sinun puh tai voisin lähettää oman puh numeron niin voisin kysellä enenmmän ja kertoa omasta taloprojektista. En tiedä näkyykö sinulle minun meili kun sen tuohon ylälokeroon kirjoitin?

 8. Terveiset talvisesta Kuopiosta…
  mitäs sinne uppariin kuuluu, iiri löyti tän sivun ja aattelin heti laettoo viestii
  kun myö tullaan sinne päen pittää tulla morjestammaan
  kerro tutuille terkkuja
  t timppa

 9. Aatos says:

  Laitoi kuvia omille sivuille Pystymetästä.
  http://www.elisanet.fi/p.sipola/index.html

 10. sami says:

  Moro,

  mulla on sun taakkaliinan toinen puolikas tallessa.
  Kiitos vaan lainasta. Minne voi palauttaa vai ootetaanko ens vuoden pystäriä?

  sami

 11. nieppi says:

  Moi!
  Ei tarvi palauttaa, kerkeehän sen ens pystymetässä.

 12. sami says:

  OK,

  asia pihvi.

  sami

 13. Valtteri Hirvonen says:

  Moi,
  Upeat kuvat Pystymettästä. Minulla on motskarikavereita Australiassa, joista yksi haluaisi lainata muutaman kuvan mp-keskustelufoorumilleen (mainiten sinut kuvien omistajana, tietty). Sopisiko tämä?
  Terkut,
  Valtteri (MZ ETS250 -72 yms)

 14. nieppi says:

  Valtteri, kyllä se sopii. Senkun lainaa.

 15. Valtteri Hirvonen says:

  Moi,
  Kiitos, hienoa!
  Terv. Valtteri

 16. sami says:

  Pystiksessähän oli CX:stä puhetta. Tuolta Niepille uusi ikiliikkuja:

  http://www.nettimoto.com/honda/cx/1226266

  🙂

 17. nieppi says:

  Sami. Mä ostin eile Rydeltä Bemarin ja jos nyt ostan viel tuon CX:n ni saattaa kotona ilmapiiri muuttua melko viileeks 😉

 18. Jussi says:

  Moi,

  Olisi kysymys yhden valokuvasi käytöstä, ottaisitko pikaisesti yhteyttä.

  -Jussi

 19. Mikko says:

  Moro

  Ottaisitko yhteyttä, olisi kysymys liittyen kuvaan 🙂

  t

  mikko

 20. Moi,

  Huomasin, että olemme molemmat aloittaneet samana vuonna viikonkuva -sarjan. Sinä tosin aikaisemmin vuotta 2002. Pitkää ikää viikonkuvallesi!

  http://scarecrow.1g.fi/kuvat/Picture+Of+the+Week/Previous+weeks/

  — lefa

 21. Oiva Lepola says:

  Hei.
  Saisinko lainata Lappetelän Pystymettän kuvia MP 69 kerholehteen Motoristiin? Kerho oli tapahtuman järjestäjä. Olen toimittanut tuota kerholehteä. En päässyt paikalle kun oli paha keli ja matkaakin reippaasti täältä Jämsästä. Muuta kautta ei ole tiedossa kuvia. Aitoa mettäläistunnelmaa paikalla oli kuvista päätellen. Hieno kuvasarja.

 22. nieppi says:

  Juu, Kyllähän kerholehteen pitää kuvat laittaa, eli senkun otat mieleisesi kuvat

 23. Jari Teräsvuori says:

  Terve. Kysyisin mitä kuuluu, muttei tarvitse kun luin näitä sivuja. Varsinkin Afrikka -osuus oli hauska.

 24. Jaku Kahelin says:

  Moi. Olit viikonkuva 45/11 kuvannut bussin. Laitoit mulle sijaintitiedon joskus, saisinko uudestaan kun hävitin. -Jaku

 25. Anita Ramstedt says:

  Saanko käyttää paria sun ottamaa valokuvaa mallina kun maalaan akvarellejä ? Olet ottanut upeita kuvia 😊

 26. nieppi says:

  Toki saat käyttää, kiitoksia kehuista.

 27. hande says:

  hei! mista voi tilata moottoripyoran apurunko pyora on bmw r80 st ja ostaa sopivan sivuvaunun.

 28. nieppi says:

  Luultavasti Suomesta ei löydy mistään valmista apurunkoa. Mutta tuolla on melko hyviä kuvia millainen se on http://www.steves-workshop.co.uk/vehicles/bmw/sidecar/sidecarattach/sidecarattach.html
  Se pitää teettää jossain metallipajassa tai jollakin kuka sellaisen osaa tehdäSivuvaunuja löytyy satunnaisesti esimerkiksi torista https://www.tori.fi//li?ca=18&q=sivuvaunu&w=3&cg=2070

  Itse rakentelin apurungon pahvimallin avulla. Siitä tosin ei tullut niin hieno kuin tuossa ekassa linkissä oleva apurunko http://www.nieppi.com/n/tag/apurunko/

  Lisäksi jos olet facebookissa niin asiaa kannattaa tiedustella tuolta ryhmästä https://www.facebook.com/groups/494196933999447/

 29. Markku Pitko says:

  Mikä on tuo jäljitinlaite ja systeemi, josta tuloksena saa tuollaiset tarkat reittitiedot jälkikäteen?

 30. nieppi says:

  Se on Garmin Zumo navigaattori johon ajettu reitti jää muistiin ja sen pystyy sieltä sitten siirtämään vaikka google mapsiin.

  Tässä tarkemmin millaisesta laitteesta on kyse
  https://youtu.be/hhERsbuAU_A

 31. Make54 says:

  Kiitos tiedosta, mutta minulla kun on TomTom Rider 400, niin yritin selvittää asiaa sen manuaalista. Tietoni ja taitoni eivät kuitenkaan riitä asian hoksaamiseen, joten laitoin kysymykset Kurapyöräilijöiden sivulle ja mp.org-sivulle, siellä Tyre to Travel -ketjun alle. Kukaan ei kuitenkaan ole tähän mennessä vastannut. Kysymys kuului:
  “Millainen on proseduuri tai mitä appseja tms. nyt sitten tarvitaan, että TomTom Rider 400:een ajettaessa tallennetun reitin saa siirrettyä tietokoneelle karttapohjineen (tai jollekin muulle karttapohjalle) ja siis tietokoneen isolle näytölle tarkasteltavaksi yksityiskohdissaan (että missä tulikaan ajeltua) ja edelleen tallennettua ja tarvittaessa printattua?”
  Aiemmin sain kyllä siirrettyä Tyressä luodut reittisuunnitelmat TomTomiin, mutta itse asiassa harvat etapit ovat käytännöllisempiä tähdätä, mutta silloin haluaisi piirroksen, mikä näyttäisi missä tulikaan ajeltua etappien välillä.

 32. nieppi says:

  Moi!
  Mulla ei ole omitään käsitystä tuosta Tomtomista eikä Tyrestä kun en ole kumpaakaan ikinä käyttänyt. Mutta luulisin että työnkulku on melko samanlainen kuin Garminissa eli siirretään jälki Tomtomista Tyreen jossa valitaan haluttu jälki ja tallennetaan GXP muodossa. Tämän jälkeen avataan Googlemapsissa oma karttasivu ja importataan äsken tallennettu jälki sinne. Nyt jälki löytyy Googlemapsista josta sen voi vaikka tulostaa

 33. Jari Holopainen says:

  Tässä pari vinkkivideota GPX juttuihin.

  https://www.youtube.com/watch?v=x9Ob-x83fXc
  ja

 34. Make54 says:

  Kiitos neuvoista, joilla pääsin askeleen eteenpäin. Vanha Tyre ei olekaan enää käytettävissä eli pitää sitä selvitellä erikseen.
  Muistikorttia minulla ei ollutkaan TomTomissa, joten kävin sellaisen ostamassa, mukana tuli omaan PC:hen sopiva suurentava adapteri. Nyt osaan TomTomista ladata gpx-tiedoston muistikortille ja muistikortilta edelleen PC:lle.
  Sitten tuli tehtyä sellainen juttu, että kun resurssienhallinta kysyi, että millä sovelluksella tiedosto avataan, niin tuli vahingossa täpättyä Internet Exploresin kuvaketta, kun osoitin oli sen päällä. Eli nyt järjestelmä yrittää lähtökohtaisesti avata gpx-tiedoston sillä. Yritin perua Asetuksien Sovelluksista koko asian, mutta ei se onnistu, kun ei ole osoittaa mitään muuta käyttökelpoista tilalle.
  Aikani selaatuani joltakin sivustolta putkahti linkki FB:n Maastokartta – Suomi -sivustolle, jossa 6. heinäkuuta 2015 on laitettu seuraavaa:
  Vinkki: GPX-reittejä saa tuotua maastokarttaan esim. lähettämällä GPX-tiedoston sähköpostilla itselleen ja “täppäämällä” liitettä, jolloin avautuu valikko, josta voi avata tiedoston Maastokartassa. Maastokartta kysyy sitten “Haluatko lisätä GPX-tiedoston sisällön kirjastoosi?” Vastaamalla “Kyllä” reitti tallentuu ja on normaalisti hallittavissa reitinhallinassa.
  No, ei tämä minulla nyt noin toimi, sillä klikattaessa sähköpostin ko. liiitetiedostoa se tietenkin aukeaa IE:hen ja näyttää satoja jos ei tunhansia rivejä jotain koodia. Tässä sitä nyt ollaan ja ihmetellään.

 35. Make54 says:

  Nyt on päästy eteenpäin siltä osin, että sain gpx-tiedoston siirrettyä TomTom MyDrive Route Planneriin sen kartalle. TT:n oma karttapohja ei näytä kuitenkaan sisältävän pieniä metsäteitä eikä polkuja, joita pitkin toisinaan tulee retkeiltyä Transalpilla, eivätkä sen metsänrajat tai merenrannat ole ollenkaan todellisen mukaisia, vaan enemmänkin pitkähköjä suoria viivoja. Eli kyllä pitäisi saada reitti tarkalle pohjalle.

 36. Make54 says:

  Kiitos Nieppi, nyt vasta ymmärsin täysin ohjeesi, joka sisältää sen, että pitää kirjautua Googleen ja sitten avata oma karttasivu tätä operaatiota varten. Ja kiitos Jari vinkkivideoista. Nyt sain ajetun ja tallennetun reitin gpx-tiedot siirrettyä Google Mapsiin, joka sisältää huomattavasti tarkemman karttapohjan kuin TomTomin oma. Nyt saan myös tulostettua pdf:t ajetuista reiteistä. Monet kiitokset!
  JK. Nieppi, mitä tarkoittaa “IslBG” joissakin valokuvissasi? Ne ovat todella mielenkiintoisia, toiset sisältävät mainioita oivalluksia ja toiset hienoa huumoria.

 37. Make54 says:

  Viimeisellä lauseella tarkoitan tietysti valokuviasi yleensä enkä vain noita, joissa on tuo merkintä.

 38. nieppi says:

  Kiitoksia. Tuo merkintä on tullut noihin kuviin filmiskannerista jolla negat on skannattu. Tuohon olisi voinut ohjelmoida tilalle vaikka Copyright merkinnän, eli se on skannerin lisäämä metatieto kuvissa ja olen laiskuuttani jättänyt sen näkyviin kun se olisi pitänyt joka kuvasta erikseen poistaa

 39. erittäin mielenkiintoinen, hyvä työ ja kiitos, että jaoit niin hyvän blogin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *