Akvaarion putsaus

Eräänlaista terapiaa tämäkin vaikka samalla homma mikä pitää aina silontällöin tehdä. Olen huomannut että erityisen hyvin ajatukset saa irti arkimurheista kun putsaa akvaariota.
Siis letku akvaarioon ja imemään paskaa pytyn pohjalta, samalla voi karsia kasveja ja järjestellä niitä uudelleen. Rapsutella lasia ja kaiken kruunaa kun pääsee putsaamaan suodatinta. Suodatin on noin 10L ämpärin kokoinen purkki jossa on suodatinmassoja kiviä ja pieniä putkempätkiä kolmessa kerroksessa ja päällimmäisenä on muovisihti. Niin ja lisäksi siellä on hirvee määrä kalanpaskaa ja pieniä kotiloita?

Ei muutakuin rohkeasti suodatin kainaloon ja veskiin ja suodatin tyhjäksi. Ensin putsataan tyhjäksi jäänyt ämpäri sitten hulljuttelemaan putkenpätkiä puhtaaksi joka laitetaan alimmaiseksi ämpäriin näiden päälle tulee noin kolmesenttiä paksu karkea perusienimäinen suodatin. Seuraavaksi huljutellaan kivikoria kakasta puhtaaksi ja vaihdetaan osa kivista uusiin, Tarkka mitta on noin kolme- neljä kourallista. En tee mitenkään erityisen tarkasti hommat menee vähän must tuntuu tyylillä. Seuraavana kivien päälle laitetaan suodatin, se on sellaista vähän niinku sillaa kaikki intin käyneet tietääki millasta se on ja niille jotka ei ole intissä ollu sanottakoon et se on vähänku pumpulia mut karkeempaa. Kaiken tämän päälle tulee viel muovinen sihtijoka pitää villat kasassa. Seuraavaksi päälle pannaan kansi jossa on puhdistettu pumppu ja letkuliitokset. Kaikki takas akvaarioon ja tällävälin akvaario on tyhjentynyt letkuapitkin vessapönttöön sopivasti, eli hieman yli kolmannes vesimäärästä on mennyt pönttöön. Nyt letku hanaan ja lasketaan akvaario vettä täyteen. Nyt alkaa vaikein osuus silläpitää vahtia että akvaarioon tulee sopiva määrä vettä, nyt jos nukahtaa ni saattas mennä alakerran naapurilla tapeetit uusiks.

Niin tuohan kuulostaa aika työläältä mutta kun tähän yhdistetään hyvä musiikki kovalla soitettuna ni johan alkaa homma sujua.
Tälläkertaa musiikkivalintani oli FatBoy Slimin Palookaville. Hitto et mieli lepäs ku hyvä musiikki soi ja kädet oli kalanpaskassa. Joo pieni askel ihmiskunnalle mut jättiharppaus mulle kun sain parituntia puuhastella musiikin soidessa ja jostain syystä lapsetkaa eivät häirinneet mun touhuja.
Ja ehkä se pitäisikin opetellauudestaan tämä rentoutuminen, tarkoitan henkisesti, ei siis riitä et makaa pariviikkoa sängyssä mielimustana vaan jotain mukavaa puuhastelua jolla katkaista ajatukset arjesta.

4 vastausta artikkeliin “Akvaarion putsaus”

  1. Meillä on kanssa akvaario ja se on ihan nastaa puuhastelua. Monet (esim. koiran omistajat) on kyselly, että eiks akvaarion pidossa oo kauhee vaiva? Leuka on loksahtanu kun oon kertonu että sen hoitoon menee ehkä noin tunti viikossa. Monilla on se kuva että akvaariosta pitää ottaa kaikki kalat ja kivet pois ja putsailla tuntitolkulla. Se on heleppoo kun vetää letkulla vedet pois ja uudet tilalle. Menee huomattavasti vähemmän aikaa kuin esim. koiran ulkoiluttamisessa ja ei tarvii rämpiä loskassa.

  2. Joo eihän toi kauhean työlästä ole tuon akvaarion pitäminen. Yks yleinen harhaluulo on kans et pieni akvaario olis helpompi ku iso. Tämähän ei pidä paikkaansa sillä pieni akvaario on aika tarkka vedenvaihdoista ja putsauksista. mulla on ollu kesällä loma-aikaan akvaario yksikseen jopa kuukauden eikä kukaa ole käyny ruokkimassa kaloja tai vaihtelemessa vettä. Mulla on jotain mitälie heinää tuolla akvaariossa jota olen antanut tulla kesäisin todella paljon eli se toimii eräänlaisena luonnollisena putsarina. Tosin ei ole ollu kauheen nätti tuo koppa kun on heinää täynnä mut eipä sitä kukaan ole loma-aikoina täällä katselemassakaan

  3. Joo totta tuo ison akvaarion hoidon helppus. Monet alottaa jollain 60-litrasella purkilla. Mulla on vajaa parisataa -litrainen ja haluaisin reippaasti vielä isomman. Haaveilen sellasesta puolitonnisesta.

  4. Mulla on kokemuksia tosta pienen akvaarion ”ihanuudesta”. Omistin joskus 40 litraisen akvaarion ja sitä totisesti sai putsata melkein joka päivä kun oli niin peni.
    Jos saisin valita niin ottaisin sellaisen todella ison merivesi akvaarion, mutta eipä taida tila riittää moiseen….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *