Geocache GC6EJH2 – Kivijalka Kirkkonummi

http://coord.info/GC6EJH2

Käytiin Pikku-Aa:n kanssa hieman kätköilemässä kun oli kerta niin hitoksee hieno päivä. Ei jaksettu lähtä tälläkertaa kotikuntaa pidemmälle kätköilemään. Mutta löydettiinpäs koko kirkkonummen vanhin rakennelma.

Tämän rakennelman juuret ulottuvat niinkin kauas ihmiskunnan hämärään kuin 1980 luvulle, sillä olipas sellainenn ahkera yksinpurjehtija joka sai päähänsä että suomeen pitää rakentaa iso jäähalli.
Koska hää oli just päissään eiku purjehtimassa eikä päässy pytinkiä rakentamaan nii hää soitti kirgisialaiselle serkulleen Hjallitsonoovitsille.
Reipas purjehtijamme kertoili serkulleen että hyppää junaan ja aja Pasilaan ja rupee rakentamaan jäähallin kivijalkaa, minä kun pääsen purjehtimasta niin teen loput.

Ja koska Hjallitsonoovits sattui just silloin olemaan aikaansa edellä eli työttömänä vaikka -90 luvun lama alkaisi vasta kymmenen vuoden kulttua niin hän suostui urakkaaan.

Niinpä Hjallitsonoovits osti korin votkaa ja hyppäsi junaan mennäkseen pasilaan. Kävi kuitenkin niin että Hjallitsonoovits sattui nukkumaan Pasilan aseman ohi ja joutui Kirkkonummelle. No eipä hän huomannut erhettään vaan rupesi rakentamaan jäähallin kivijalkaa. Juuri kun kivijalka alkoi olla valmis niin reipas purjehtija tuli rantaan ja kirosi juoppoa serkkuansa joka oli tullut Kirkkonummelle Pasilan sijaan. No ei auttanut kuin käydä uudestaan alkossa ja ajaa junalla pasilaan ja rakentaa uusi kivijalka. Tämän takia Hjalliksenhalli valmistui hieman myöhässä.

Mutta ei tässä tapahtunut vahinkoa, sillä Kirkkonummen rantaruottalaiset löysivät kivijalan keskeltä mettää ja rupesivat pitämään täällä uhrimenojaan eli ottivat snapseja ja söivät rapuja ja lauloivat kovasti. Tästä pikkuhiljaa kehittyikin virkeä taajama nimeltään Kirkkonummi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *