Kuja

5 vastausta artikkeliin “Kuja”

 1. Tuo tie on niin terävä ja tien sivut niin pehmeät, että herää kysymys siitä, että onko tätä kuvan jälkikäsittelyn yhteydesä hiukan viilattu vai onko tuo Volna jonkin sortin tilt-shift objektiivi?

 2. Onko tuollainen tilt objektiivin käyttö käsivaralta järkevästi mahdollista vai vaatiko se sinun mielestä aina jalustan? Tekisi mieli tehdä pientä uudelleenlinjausta kamerakaluston osalta ja siinä yhtenä pohdinnan kohteena on normaali 24/1.4 vs tilt+shift 24/3.5

 3. järkevää tai ei mutta en ole vielä ottanut yhtään kuvaa tuolla tiltillä jalustalta.
  Jos olet yhtään sinut photarin kanssa niin nuo efektit tekee varmasti myös photarilla, joten se puoltaisi tuota 24/1.4:sta.
  Mutta tuon tiltin varsinainen vahvuus tulee esille jos haluaa ottaa kuvan jossa kolmensentin päässä oleva perhonen on skarppi ja taustalla näkyvä naapuripitäjän kirkontorni on sekin skarppi niin tuollaista efektiä on paha enää edes photarilla tehdä. Lisäksi tuota sun vaihtoestoista TS 24/3.5:sta pystyy shiftaamaan joka on mahtava ominaisuus ainakin arkkitehtuurikuvauksissa.
  Tosin tuon tiltin käyttö vaatii kameran etsimeltä melko paljon, sillä etsimestä pitäis oikeasti nähdä jotain

 4. Canonin tilt-shift linssit antavat kyllä nolla asetuksilla varmistuksen sille, että onko auto focus kohdallaan, mutta sitten kun pitäisi alkaa käyttää objektiivin ominaisuuksia hyväksi, niin silloin homma voisi kieltämättä mennä hiukan arpomiseksi kunnes rankan koulun jälkeen alkaa tulemaan jotain tuntumaa siihen, että paljonko niitä asetuksia kannattaa missäkin tilanteessa vääntää.
  Tuo Photoshop kommenttisi on sikäli kyllä ihan hyvä pointti, että vaikka sitä kuinka tekisi hienon kuvan suoraan kamerassa, niin 90+% porukasta olettaisi, että ne on tehty photoshopilla.
  Jos tavallisella 24mm objektiivilla puolestaan ottaa 8Mpix kuvan ja sen jälkeen muokkaa sitä rankasti Photoshopissa, niin pahoinpitelyn jäljet varmaan katoavat melko tehokkaasti siinä vaiheessa, kun kuvasta tehdään alle 1Mpix versio webbikäyttöön.

  Oletko muuten jo vilkaissut
  http://www.nytimes.com/packages/html/magazine/20070531_VINCENT_FEATURE/blocker.html
  artikkelin jutun tilt-shiftin käytöstä urheilukuvaamiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *