Kyläkaupan kuolema

Sitä on itse oppinut käymään autolla kaupassa näissä Hypermarketeissa missä on kaikkea. Nämä Hypermarketit eivät tosin aina sijaitse aivan kotinurkilla vaan sinne pitää mennä hieman pidemmälle, ne eivät sijaitse keskustoissa vaan ohikulkuteiden varsilla imien sisäänsä valtavan määrän väke jotka mökkimatkoillansa ostavat einestä viikonlopuksi. Samalla paikalliset pikkupuodit ovat ihmeissään kun asiakkaat ovat kaikonneet.
Pidemmän päälle tilanne on sietämätön pikkukauppiaille ja he sulkevat ovensa. Tässä kohtaa se kalahtaa kuluttajan omaan nilkkaan.

Maito loppuu ja tekis mieli lähettää poika hakemaan porkillinen lähikaupasta, mutta sitä ei enään ole.
Ei auta muuta kuin lähteä autolla Hypermarkettiin sadantuhannen kiukkusen ihmisen sekaan, olen kiukkunen jo etukäteen ;(

5 vastausta artikkeliin “Kyläkaupan kuolema”

 1. Niinpä… Mutta kun sieltä saa kätevästi samankatonalta niin viimeisimmät elektroniikka ihmeet kun perheen naisväelle keväät muotiuutuudet. Sä et vaan tajua kuinka kätevää ja helppo ostaminen voikaan olla.

  Pikkasen sama kun ”huolto”asemilta saa kaikkea muuta PAITSI sitä mitä siihen auton huoltoon saattais tarvita.

 2. Totta turiset mutta asiassa on myös ikävä kääntöpuoli. Esim. meillä olis tossa viereisen talon kivijalassa Tarmo lähikauppa, mutta kun sieltä ei uskalla ostaa mitään. Alennuslappu ilmestyy tuotteen päälle kun se on pari kolme päivää vanhaa. Kerran olen ostanut sieltä yllätysvieraiden takia homeisen pulllapitkon, jonka päiväys oli mennyt umpeen kaksi viikkoa sitten. Ja hinnat on mitä on.

  Ei voi mitään, mutta näin se vaan on. Kyläkaupat kuolee 🙁

 3. Ja faija joka asuu pienessä kyläpahasessa 50kilsaa Tampereelta kertoo samaa. Tuotteet suurinpiirtein kävelee vastaan ja hinnat on aivan tähtitieteelliset. Monet käy Tampereella töissä ja kaupassa, mutta kylän vanhusten on pakko käyttää kyläkauppaa joka kusettaa niitä ihan täysillä.

 4. Niinhän se on. Tämä meidänkin lähikauppa kantoi nimeä ”elintarvikemuseo” ennen lopettamistaan.
  Miten on ensin meni kyläkaupt, meneekö seuraavaksi valokuvausliikkeet? Netistä kun saa niin kätevästi ja hieman halvemmalla. Sit keskustelupalstoilla naureskellaan kun hypermarketin kodinkoneosaston myyjät ei tajuu mitään

 5. Toi on kyllä kurjaa. Mutta noi lähikaupat, tosi on, että sikakallistahan niissä vähäisissä pystyssä olevissa vielä on. Mutta pakko ollakin, eivät ne saa isojen markettien alennuksia tavarantoimittajilta vaan maksavat itekki kalliilla hyllyilleen tulevasta tavaratasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *