Mitähän ollu mielessä?

Puuttumatta ollenkaan siihen että minkä sortin Urpo tässä Iltalehden jutussa on aiheena niin minua enemmän ihmetyttää mitä jutun kuvittanut kuvaaja on ajatellut kun on kuvan ottanut.
Kyse siis tästä jutusta:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200709196607634_uu.shtml
Onko kuvaaja funtsinut että ei ole oikein teräpäinen kaveri eli focus on perempi vetäsistä äiteen ikkunoihin ja jättää Urpo focuksen ulkopuolelle.
Eli onko kyse siitä että ainut terävä asia on äiteen ikkunat.

Vai onko asia yksinkertaisesti niin et Urpolla on ollut niin vavisuttava krapula ettei kuvaajan autofocus ole yksinkertaisesti pysynyt perässä.

Vai mahtaako asia olla jopa niin ettei kuvaajaa Urpo yksinkertaisesti kiinnostanut yhtään ja kuvaaja olisi halunnut julkaista kuvan urpon äidin ikkunoista mutta urpo änkesi kuvaan väkisin?

12 vastausta artikkeliin “Mitähän ollu mielessä?”

 1. MINÄ TIEDÄN! Olin näät opiskeluaikana avotakassa apulai.. siis päätoimittajana ja HYVIN USEIN teimme juttua valkosten pitsisomeisteisten verhojen yhteensopivuudesta sälekaihtimien kanssa joten lienee jutun tehnyt toimittajakuvaajaautokuskilatoja ollut myös aikoinaan avotakassa hommissa ja tätäkautta jäänyt ns. ikkunamoodi kameraan päälle.

 2. Ainakin tämän artikkelin kohdalla kuvaaja ja toimittaja ovat yksi ja sama henkilö, mikä sinällänsä jo voi selittää osan tuosta.
  Veikkaisin että tämän kuvan kohdalla kaveri näyttää paljon nuhjuisemmalta, väsyneemmältä, jne. kun naamataulu on epätarkka. Tämä on sikäli hupaisaa, että eikös mallien kohdalla kuvaa pehmentämällä pyritä piilottelemaan asioita 🙂

 3. Tossa tuli uudelleen kateltua tätä uutiskuvien kärkeä ja oliskohan niin et kyseessä on vaan ruutukaappaus haastatteluvideosta joka on myös nähtävillä saman gulttuurijulkaisun sivuilta.

 4. Lueskelin juuri uudesta Kameralehdestä uutisia laiterintamalta, eräs kamerakerkki on niin fiksu että se osaa tarkentaa hymyyn ja laukeaakin automaattisesti kun kohde hymyilee.
  Tämäkö on lehtikuvan tulevaisuus jos malli ei suostu hymyilemään?

 5. Ahaa, siis Lurri meinaa et se haastatteluvideo on tarkennettu äiteen verhoihin sentakia et haastateltava pysyisi anonyyminä? Se selittäisi kaiken 😉

 6. Ilmankos toimittajat tekee ittestään tietentahtoen pellen… Ne vaa kottaa saada haastateltavan hymyilee et kamera osais tarkentaa.

 7. Minusta tuo kuva on muuten oikeasti ERINOMAINEN. Riippumatta siitä onko kuvaaja tehnyt tuon loistavan kuvan vahingossa vaiko tahallaan, niin tuo pehmennys kasvoissa (ja tetävyys taustassa kontrastina) luo surrelistisen fiiliksen kuvaan, joka hyvin korostaa tuota alkoholismia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *