Nyt se on ohi!

Meinaan Tampereen reissut vähäks aikaa, sillä mulla alko nyt loma! Siis teknisestihän loma alkaa vast maanantaina ja mul on pari etäpäivää viel enne loman alkua, mut meinaan pysyä etäällä töistä nää paripäivää.

Ajelin tänää kotio Tampereelta ku rupes sataa vettä suorastaa raamatullisessa mmittakaavassa, siihe ku yhdistää ykstoikkosen tien mikä on melko kuoppane ku ajelee yli kahtasataa ni väsyttämäänhä se käy.
Tuli tunne niinku olis ajanu veneellä vasta-aaltoon kun mopo nyökkäili tasasesti, vettä sens silmille, persaus oli märkä ja tuuli heilutti hiuksia (okei, ton vikan mä jouduin kuvittelemaan). Jokatapauksessa yhtäkkiä heräsin ku säikähin et olin ajanu veneel kiville ku rupes ravistaa nii hitosti. En ollu veneilemäs enkä ees ajanu kiville, vaa motarin kaistan vieree on raavittu sellaset urat mitkä pitää tosi pahaa pärinää ku niitten päälle ajaa. Ei oo taas tielaitos ajatellu mitä on tehny kun on tuollasia uria tienreunaa kaivanu. Hitto sitä säikähtää ku herää tollasee tärinään, mitää vaa voi sattua ku oikee pahasti säikähtää.

Päätin et nyt on korkee aika mennä pikkuteille ku baanal tollee säikkyy. Jonkuaikaa pikkuteitä lipsutellessa menemää ni sadekki lakkas, päätinki pysähtyä tupakkitauolle kun ei kert enää satant.
Siin tienposkes ku etin tupakkeja taskust ni muistin et mähä en polta, pysähyin siis turhaan. Ennenku jatkoin matkaa hoksasin viel et mähä oon tullu hiekkatielle. Nyt rupes pelottaa sil internetin tietäjät on kertonu ettei katupyöräl voi/saa ajella hiekkatiel. Lähin kuitenki varovasti jatkamaan matkaa.
Aika äkiste kuitenki huomasin et katupyöräl toimii samat lainalaisuudet ku enskoilki, eli:
– katse kauas horisonttiin, mieluiten siihe suuntaa mihin on menos
– rento ote ohjaustankoon, nyt ei olla punttisalil eli ei tarvi puristaa
– Jos etupyörä tuntuu lähtevän alta ni lisää kaasua
– Jos eessä näkyy jyrkkä mutka ni lisää kaasua
– Jos eessä on iso kuoppa tai kivi ni lisää kaasua
– Jos eessä on iso lätäkkö tai pieni järvi ni lisää kaasua
– Jos joku meinaa mennä ohi ni lisää kaasua
– Jos pelottaa ni lisää kaasua
– Jos vieläki pelottaa ni silmät kii

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *