Pikainen käväsy Nordkappissa

Sain yllättäen pyhättömän viikon vapaata eli maanantaista perjantaihin. Hetken mietiskelin että mitähän kivaa sitä keksisi.
Ei tarvinnut kauaa miettiä kun päätin että minä lähden käymään Knivskjelloddenilla.

Koska tuonne niemenkärkeen ei pääse mopolla vaan sinne menee vaelluspolku, niin päätin että otan KickBiken mukaan. Minähän en kävele 😉

Matkalla ajaisin Altan wanhan postitien kautta, sillä sehän olisi siinä matkalla.
Pakko myöntää että Altan wanha postitie oli todella upea kokemus ajella läpi. Tie kulkee melkein kokonaisuudessaan puurajan yläpuolella eikä siellä tästäjohtuen ole ensinkään hyttysiä.

Knivskjellodden oli paha pettymys, ei paikkana (ehkä) vaan ilman puolesta. Koko vaellusosuuden (noin 8 kilometriä/suunta) oli pilvet niin alhaalla että kastuin läpimäräksi enkä nähnyt mitään. Kompuroin polun läpi kantaen ja työntäen Kickbikeä, sillä polku ei ollut ihan sellainen tasainen polku kuten olin kuvitellut 😉

Istuskelin Knivskjelloddenin kärjessä umpipilvessä märkänä palellen noin tunnin kunnes minulle riitti. Onneks mulla oli gepsi mukana sillä ilman gepsiä olisin eksynyt polulta jo tullessa, sillä en nähnyt oikeesti mitään tässä umpisumussa.
No gepsin avulla kompuroin kickbikeä työntäen takas moponluokse.
Knivskjelloddenissa olis ollu geokätkökin joka jäi sumussa löytymättä.
No ei auta tuonne pitää mennä joskus uudelleen jos kävis parempi tuuri ilmojen suhteen.

Päätin siis käydä Nordkappissa kaffella ja lämmittelemässä, sillä tiesin että siellä on kunnon turistirysä kahviloineen. Nodkappissa pilvet hieman väistivät ja pääsin ottamaan muutaman turistikuvankin.

Takaspin ajellessa ajelin samalla hieman pikkuteitä joita löysin Magerøyan saarelta. Kävin muunmuassa Honningsvågtunnelin päällä minne ei saanut ajaa sillä se oli sotilastie, koska olin kieltätaitamaton turisti niin ajoin sinne silti 😉

Kotimatka oli peree suunnitella Rovaniemen kautta sillä mun eturengas alkoi olla ihan sileä.
Loppumatkasta ei ole mitään kerrottavaa sillä nelostie on tylsä ajeltava kumpaansuuntaan tahansa.

Tässä viel jokunn kuva tuolta pikaselta reissulta

Tässä vielä teknistä tietoa reissusta, eli ajetun reitin profiili.
Profiilikuvaa klikkaamalla aukeaa reitti tsuumailtavaksi(hitaasti, mutta kyllä se sieltä tulee)

No, kannattiko ajaa viiteenpäivään 3500 kilometriä ja istuskella välillä markänä kylmissään umpi-pilvessä?

Kyllä kannatti, olen jo kotona ilmottanu että enskesänä jos Pikku-A pääsee kesäleirille niin minä taidan silloin kävästä Kirkenesissä ja Vardøssä

P.S. Mainittakoon vielä menomatkan ensimmäinen yöpyminen Kattilakoskella. kattilakosken leirintäalue Siellä ei käynyt pankkikortti, mutta omistaja antoi mulle tilinumeron paperilapulla ja sanoi että maksa sitten kun pääset takas kotiin. Muutenkin leirintäalueen pitäjän kanssa oli mukava jutustella. Jos liikutte sielpäin ni kandee yöpyä sielä. Kahden henden mökki saunalla 30 euroa ei minusta ole paha hinta.
Katsokaa alueen kotisivut.
http://www.tonko.cjb.net/

This entry was posted in Fuji Superia 200, NIKKOR AF-S 24/1.4G ED, Nikon F5, Reissussa and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Pikainen käväsy Nordkappissa

 1. Ottasitko meidät mukaan niinku huoltoryhmäksi,Joohan,joohan!

 2. Melko rapsakka reissu ollu sulla. Pysykö pärtsä kuosissa koko retken ja millasin varaosin olit noille käytännössä tiettömille korpiosuuksille varautunu ?

 3. Ari Niemelä says:

  Ei ollu varaosia kuin kytkinvaijeri mukana, tietty renkaanpaikkausvälineet, rengasraudat, työkaluja ja pieni kompura mukana. Eikä tuota asumatonta korpiosuutta ollut kuin 150 km eli juurikin tuo Altan vanha postitie.

 4. Ari Niemelä says:

  Pyörä pysyi hyvin kasassa paitti sivuvaunun iskari heitti nesteet pihalle ja sekin oli oma vika kun piti pikkasen tuulettaa tuolla postitiellä 😉

 5. No iskussa on vempain sitte… kävipäs tuuri ettet sentään tuuletellessas ajanu tutkaan ;D

 6. Ari Niemelä says:

  Hyvin pitkälti epäilen ettei tuolla Altan vanhalla postitiellä oo ikinä ollu tutkaa 😉

 7. No älä ny. Kuvista päätellen todellinen sakkorysän paikka 😀

 8. Taidat olla kapitalisti sano

 9. Ari Niemelä says:

  No kapitalistihan minä! Ei olis kotona Neuvostoliitossa onnistunu tällänen yhtäkkinen reissu.

 10. Vihervaara says:

  Altan wanhan postimiehenkin olet onnistunut ikuistamaan yhteen ruutuun. Ei voi muuta ku nostaa hattua reissusta ja vihertyy kateudesta.

  Terv. Nim. Perheen kanssa autolomalla….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *