Rumia Prätkiä

Kiertelin tänään hieman prätkäliikkeissä koska Lassella on hirmuinen prätkäkuume.
Minulle päälimmäisenä jäi mieleen että prätkät nykyään ovat ihan jumalattoman rumia härpäkkeitä.
Oikein karkeasti nykypyörät voi jakaa kolmeen kategoriaan.

Tuppervaarapyörät
siis nuo muoviluomukset joista varmasti löytyy kaikki mahdolliset lisävarusteet, nutta silti niillä ajaessa ei voisi olla varma istuuko moottoripyörän päällä vai jääkaappi/caputsino koneen päällä.
Tähän kategoriaan lasken mielessäni nuo maanmainiot homosohvat jollainen itsellänikin on joskus ollut.

Rivitalokustomit.
Tähän ryhmään kuuluvat pyörät joiden elämäntehtävänä on olla enemmän harrikoiden näköisiä kuin harrikat itse. Ja varmasti keski-ikäiset, keskiluokkaiset, keskinkertaisuudet tuntevat olevansa kuin suoraan Easy Rider elokuvasta. Matkalla vapaana kohti auringonlaskua iso veekakkonen jalkovälissä höristen ihanku oikeillakin ameriikan baikkereilla.
Sanottakoon että olen tätäkin kullitetulla rivitalokustomilla kokeillut, eikä se oikein minulle sopinut.

Mutanttininjaheinäsirkat.
Tämä on ehkä nykyään se kaikkein suosituin mopolajike. Niinpä kaikilta valmistajilta löytyykin omat versionsa näistä mopoista joiden muotoilussa on saau vaikutteita Alienin ulkomuodosta.
Näitähän hienosti kutsutaan streetfightereiksi, ja kyllähän siinä pitääkin käydä melkoinen henkien taisto että pystyy tuollaisella tekeleellä häpeilemättä julkisesti ajaa.. Tämän ryhmän pyörää en ole ikinä omistanut enkä melko varmasti tule ikinä omistamaankaan.

Pistetään tähän vielä malliksi kuva pyörästä jota minä pidin maailmankaikkeuden rumimpana pyöränä silloin kun tuollaisen vielä omistin.
Kuvan on Ryden ottama


No nyt kun tuota katsoo tuon tänpäiväisen jälkeen niin tuossahan oikein kauniit klassiset muodot ja tuo on suorastaa komea.
Ja helpottuneena voin todeta että ei tarvitse taas mopokaupoissa käydä. Samalla tulin vakuuttuneeksi että nykyään muutkin kuin BMW osaavat tehdä rumia pyöriä

3 vastausta artikkeliin “Rumia Prätkiä”

  1. Vuoden 1990 jälkeen ois voinu lopettaa moottoripyörien suunnittelun ehkä aikaaisemminkin. Silloin oli jo keksitty kaikki tarpellinen. Ja anteeksi kirjoitusvirheet. Täristää niin noi mopot.Guzzikin täris niin että jako meni sekaisin. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *