Something Else

Näin Lappeenrannassa huikean näyn. Näin siellä Lurtsun 20 vanhempana kuin mitä hän nyt on. Kaikkihan tietävät Lurtsun tuon siloposkisen klopin joka on jässähtänyt musiikillisesti menneisyyden suohon. Enivei tuosta vanhasta Lurtsusta joka oli pukeutunut kuin lurtsu ruskeaan nahkarotsiin ja käpsään. No niin siis tuostakin kundista näkyi päälle että on jämähtänyt samaan suohon kuin Lurtsu. No eipä siinä mitään itsekkin välillä kuuntelen vanhoja klassikoita ja pakko sanoa että pistävät vieläkin jalan vipattamaan. Omasta mielestäni olen kuitenkin onnellinen sillä minä pystyn nautiskeleman hyvinkin monenlaisesta musiikista, nytkin mulla on läppäreissä ladattuna Estheroa, Black Uhurua ja Cypress Hilliä ja kaikkea tuolta väliltä ja uskokaa niin tuohon väliin mahtuu melkoisen paljon.
Muistan toki omastakin nuoruudesta kuinka vannottiin Crazy cavanin nimeen ja muut ei ollu mitaään. Siis pystyin diggailemaan Ramonesia ja Crazy Cavania yhtä aikaa mutta en Matchboxia joka minusta oli ja on jotenkin liian puhdasta ja suunitelmallista. Mä olenkin funtsinu et muusiikissa ja muissa tekemisissä pitää olla mukana pientä säröä. Minusta monet asiat on nykyäänkin tehty liian puhtaiksi ja hienoiksi ehkä tämä sama asia mua vaivaa valokuvissakin, siis näissä nykyisissä teknisesti täydellisissä muovipintaisissa kuvissa joissa ei kuitenkaan ole tunnetta mukana vaikka kuvat täydelliä ovatkin. Tästä oivana esimerkkinä Gaylord Focker joka duunaa kuvansa itse, tussaa monta päivää pimiössä että saa mieleisensä lopputuloksen. Olen varma että nuo kuvat saisi kustannustehokkammin otettua nykyaikaisilla vehkeillä ja photarisa väännettyä, mutta samalla hommasta ja lopputuloksestakin katoisi se fiilis ja juurevuus. Tämä onkin nykyajan vitsaus tämä kustannustehokkuus joka luultavasti tappaa vielä seksinkin sillä eiköhän se ole kustannustehokkaampaa hoitaa sekin homma pipeteillä. Siksi mielestäni on hienoa et on olemassa mestoja joissa tehdään asioita muutenkin kuin kustannustehokkaasti kuten vaik HolgaRocks jossa ei kovasti tuota kustannustehokkuuta funtsita.
Niin siis mitä vaan voi tehdä jos sitä tekee oikeesti innostuneena ja suurella sydämmellä.
Laitankin tähän nyt kaikkien Holgaroksmielisten kunniaksi vanhan klassikon joka on toteutettu tunteella ei niinkään kustannustehokkaasti

P.S Vika lomapäivä, eli huomenna duuniin…

10 vastausta artikkeliin “Something Else”

 1. Sä mitään NUARI ollu ku Cavan pinnalle pomppas, Keski-iän kriisissä kieriskelit karavaanareiden keskellä. Mutta mitä taas tohon vajoamiseen tulee niin mieluiten sitä vajoaa vaikka kaulaansamyäte suaho ku pistäis sypressihilliä soimaan. Tulitikkuaskikommentin allekirjoitan kyllä täydellisesti.

  Mitäs taas tulee tohon kustannustehokkuuteen niin se on sellanen asia jonka väittäis jopa pilanneen tietyssämielessä enemmän asioita kun tuoneen hyvää. Mutta se on sitä hetkellisen suuren voiton tavoittelua eikä osata ajatella asioita pitkässäjuoksussa.

 2. Älä Lurtsu höpötä mä oon nuori aina. Niinku Kauko Röyhkä nerokkaasti laulo et mielummin 65v vanha ku aikuinen.
  Välillä se meinaa vaa unohtua.

 3. Se o kato sitä dementiaa et unohtaa kohkata… Mut äläs oo huolissas kyl me muut noin 20 vuoden päästä ollaan samassa jamassa.

 4. Toi kustannustehokkuus on mun mielestä vähän kakspiippunen juttu. Emmätiiä vedostaisko Ansel Adamskaan itte jos tekis duunia nykypäivänä, tietokoneaikana. Ymmärrän erittäin hyvin mitä tarkoitat, mutta vanhan perään haikaileminenkin on joskus vähä turhaa. (Myönnän, että silloin tällöin haikailen itsekin ja kaikki kunnia itse vedostajille ym. käsityöläisille. Kunhan tässä vaan pohdiskelen) Se sama Ansel Adams käytti oman aikansa nykyaikaisia materiaaleja eikä esim. sortunut tekemään dagerrotypioita tms ”wanhaa”.

  Mulle kuvausnautinto tulee ennenkaikkea itse kuvaamisesta (siitä aktista siis) ja tavallaan sivutuotteena syntyy kuvia, tavalla tai toisella, materiaalille tai toiselle. Filkalle kuvaaminen tuntuu musta paremmalta kuin digillä kuvaaminen, mut en tee sitä sen takia että saan filmiä tiedostojen sijaan käteen.

 5. Joo-o oon itekki miettiny ton vahanajan haikailun perään, mut totesin että mitä vitun väliä…mä teen näin ja on yks paskanhaillee mitä muut siitä ajattelee. Haluan opetella nää koska ne katoaa aivan kuin slangikin jos ei niistä pidetä huolta. Toisaalta sekin on kyllä yks paskan haile katoaako vai ei, toi nyt olis voinu olla vaikka järkisyy. Se vaan nyt tuntuu hyvältä ja sillä sälä.Itelleni mä kuvaan ja teen omaksi iloksi ja mullahan ei ole varsinaisia esikuvia missään kuvauksessa. Nään kivoja kuvia ja silä siisti on aivan sama kuka ne on ottanut ja miten.

 6. Se että joku asia tuntuu mukavalta tehdä, onkin ihan riittävä ja hyvä syy tehdä vanhoja juttuja, ei siinä mitään.

  Mut väite, että kaikki oli ennen paremmin ja nykyaikana päin persettä on vähän liplattamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *